Al Bijna 40 jaar de importeur voor Caterham

Seventh auto’s Holland is al sedert 1968 actief met Lotus, het begon met een buurjongen die bij de lokale Lotus dealer werkte, ik was er dus in mijn vrije tijd ook vaak te vinden.

1984 begon ik zelf met het importeren van Lotus onderdelen, kwam daardoor ook vaak bij Caterham cars en in 1988 kreeg ik van Caterham Cars de vraag of ik hun officiële importeur wilde worden.

De begin jaren 90 waren voor ons top met 40 auto’s per jaar. We verhuisden in 1990 van Nijmegen naar een bedrijfspand in Oosterhout en sedert 1995 zitten wij op onze huidige locatie in Wijchen.

We hebben in die tijd ook van diverse voormalige dealers de magazijnen overgenomen, vandaar dat wij nog over tal van originele oude Lotus onderdelen beschikken, maar dit wordt wel steeds minder.

Sedert enige tijd zijn de Caterham kitmogelijkheden verleden tijd, dit omdat er mede sedert de Brexit geen nieuwe goedkeuringen meer zijn geldig zijn.

Wel hebben wij nog een aantal schadeauto’s in Engeland liggen die op basis van hun chassis opnieuw heropgebouwd kunnen worden, hierbij worden ze ook gewijzigd in LHD en voorzien van compleet nieuwe aluminium beplating, polyester spatborden en neus.

Op onze parts pagina(s) ziet u slechts een greep uit ons assortiment nieuwe en gebruikte onderdelen, maar er is meer… vraag ons…  bij voorkeur via email.

Een door ons geleverde Caterham Super Seven werd eind 1995 door Huub Stapel gebouwd voor het programma Veronica Auto, Een aantal jaren daarvoor deed de redactie van Autovisie hetzelfde en onderwierp deze aan een 30.000 km duurtest. Beide gebeurtenissen leidden tot bijzonder enthousiaste reacties van de betrokken journalisten alsook hun lezers.